Richtlijnen bezorging en handlingskosten

Bezorgen van uw aangekochte goederen is doorgaans mogelijk. Er zal per order een offerte worden uitgebracht, waarbij rekening gehouden dient te worden met de extra administratieve- en logistieke kosten die dit met zich meebrengt. De offerte wordt opgesteld aan de hand van de gegeven afbeeldingen. Het daadwerkelijke gewicht en grootte van de goederen kunnen anders blijken te zijn waardoor de daadwerkelijke verzendkosten kunnen afwijken t.o.v. de offerte In dit geval krijgt u een nieuwe offerte. (De geschatte offerte is niet bindend). Orders worden in eerste instantie in het depot genomen en daarna gereed gemaakt voor bezorging. Hierdoor bedraagt de gemiddelde bezorgtijd circa 2 weken.

Indien een opdrachtgever de goederen zelf verzendt, kunnen onderstaande tarieven afwijken.

Indicatieve bezorgprijzen 2023

Brievenbuspost € 6,95
Pakketpost tot 100x50x50 CM en een maximum gewicht van 10 kg € 14,95
Pakketpost tot 100x50x50 CM en 10 kg extra verzekerd / aangetekend € 19,95
Pakketpost extra verzekerd / aangetekend vanaf 10,1 kilo – 30 kilo met een maximale afmeting van 175x78x58 CM € 29,95
1 palletplaats (euro pallet) € 95,-
Meerprijs per extra palletplaats (euro pallet) € 45,-
Toeslag voor breekbare producten (Bezorgen voor risico van de koper. Indien u dit risico niet wilt nemen, dan kunt u de ophaaldag bezoeken.) € 9,95

Procedure bezorging

 • Beslis op basis van de genoemde indicatieve prijzen of u de aangekochte goederen tijdens de ophaaldag wilt ophalen of dat u de goederen wilt laten bezorgen.
 • Indien u de goederen wilt laten bezorgen, gaat u naar uw ‘Mijn ProVeiling’ en kiest u voor het kopje ‘mijn orders & facturen’. Een voorwaarde, alvorens u een offerte kunt ontvangen, is het voldoen van uw order middels het betaalgemak iDeal. Wanneer u de betaling gerealiseerd heeft, volgt er, met blauwe letters: ‘offerte aanvragen’. Wanneer u daar op klikt, dient u een verzoek in voor een offerte.
 • Binnen 1 werkdag wordt uw offerte aanvraag in behandeling genomen en ontvangt u, wederom onder het kopje ‘mijn orders & facturen’, een verzendofferte. Wanneer u de offerte aanklikt, kunt u kiezen voor het accepteren van de offerte of het afwijzen van de offerte. Wanneer u de offerte accepteert, ontvangt u binnen 1 werkdag de verzendfactuur in uw ‘Mijn ProVeiling’, onder het kopje ‘mijn orders & facturen’.
 • Let op: de offerte is geldig tot een week na de ophaaldag. Tevens dient de betaling van de verzendfactuur binnen deze termijn te zijn voldaan.
 • Houdt u er rekening mee dat de goederen pas bezorgd worden nadat de betalingen bij ons ontvangen zijn. De bezorgtijd bedraagt gemiddeld circa 2 weken, daar de goederen getransporteerd dienen te worden naar ons depot, waarna de order nog verzend klaar gemaakt dient te worden.

Voorwaarden

 • De algemene voorwaarden van ProVeiling zijn van toepassing.
 • Het verzenden van de goederen geschiedt op risico van de koper.
 • De genoemde prijzen zijn indicatief en hier kunnen geen rechten aan worden ontleent. ProVeiling behoudt het recht de tarieven te wijzigen.
 • De genoemde prijzen gelden niet voor de eilanden en landen buiten de grenzen van Nederland.
 • Bij grotere kavels (machine’ s, vervoersmiddelen etc.) kunt u via het contactformulier een prijsopgave opvragen.
 • Er wordt eveneens een meerprijs berekend indien de kavels nog gedemonteerd moeten worden. Dit in overleg met de aanwezige medewerkers van desbetreffende veiling. Maak in dit geval gebruik van het contactformulier.
 • Indien de goederen retour worden gezonden ten gevolge van het opgeven van een verkeerd adres en of uw afwezigheid gedurende de bezorgafspraak, dan rekent ProVeiling een toeslag van 25% van de reeds in rekening gebrachte bezorgkosten.

Uw goederen laten verzenden

Indien noodzakelijk kunnen wij de goederen voor u verzenden.

Gesponsorde links